Een aankoopmakelaar is niet verplicht bij een huis kopen. Je mag ook alles zelf regelen. De vraag is of je zelf een beter resultaat kunt bereiken. Hier zijn zes voordelen van een aankoopmakelaar.

1. Tijd besparen

De toeristische route nemen kan mooi zijn, maar soms wil je gewoon snel je bestemming bereiken. Huizenjacht is voor sommige mensen een avontuur op zich, toch is het einddoel een woning vinden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Grijp niet mis en stap in bij een aankoopmakelaar die snel schakelt en de kortste route naar een succesvolle transactie aflegt. Die tijd kun je later veel beter besteden. Bijvoorbeeld door je nieuwe woning in te richten, of heerlijk op je eigen terras van de zon te genieten!

2. Kosten besparen

Iedere schakel tussen eindconsument en fabrikant kost geld. Toch kun je niet altijd goedkoper bij de fabriek kopen, omdat tussenliggende kanalen bijvoorbeeld groot inkopen en het voordeel met de klant delen. Een aankoopmakelaar is ook typisch een dienstverlener die meer geld kan besparen dan hij of zij in rekening brengt. Dit is geen garantie, maar op basis van een gunstige makelaarscourtage pakt de eindsom vaak positief uit.

3. De markt verkennen

Voordat je een keuze maakt zul je tientallen zoniet honderden huizen hebben bekeken. Tijdens een rondreis in de auto, of gewoon thuis op de bank via Funda. Dit geeft zeker een indicatie van het aanbod, maar het voelt toch een beetje als wild in de rondte schieten in plaats van doeltreffend te werken. Een aankoopmakelaar kent niet alleen de markt, deze professional zal snel bepalen welk type woning past bij de klant. Op ieder potje past een deksel, en voor iedere koper is een geschikte woning te vinden. Bekijk de mogelijkheden samen met de makelaar.

4. Bezichtiging regelen

Voordat je een huis koopt wil je het pand eerst even bekijken. Daarbij is het van belang om niet alleen door een roze bril naar jouw droomhuis te kijken, het is heel goed om iemand aan je zijde te hebben die met een kritisch oog naar de woning kijkt. Alleen al over de drempel komen kan een opgave zijn, waarbij een aankoopmakelaar ervoor zorgt dat het proces een stuk vlotter zal verlopen.

5. Onderhandelen voor een scherpe prijs

Je bent er helemaal uit; dit is dé woning voor jou. Nu wordt het tijd om te onderhandelen over de prijs, want je weet heel goed dat de vraagprijs hoger ligt als de minimumprijs waarvoor de woning van de hand gaat. Dit is een delicaat proces, naast het besparen van geld kun je zomaar dat droomhuis door je vingers zien glippen. Laat de aankoopmakelaar onderhandelen, die kan het hoofd koel houden en kent alle trucs.

6. Papierwerk in orde maken

Dan is er nog het administratieve gedeelte. Een taxatierapport, kadaster, koopovereenkomst en alles wat je moet regelen bij de verhuizing. Er komt in deze periode veel op je af, dan is het erg prettig dat iemand met kennis en ervaring je op weg helpt. Per persoon en situatie kunnen er meer of minder voordelen van toepassing zijn. Begin gewoon eens met gratis offertes aan te vragen bij makelaar in de buurt. Dan kun je snel bepalen wat voor jou de beste oplossing is.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.