Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Je eerste huis kopen. Wat komt er allemaal bij kijken?

Wordt het tijd om het ouderlijk huis te verlaten? Of huur je al jaren en heb je het gevoel enorm veel geld door het toilet te spoelen? Iedereen die een woning bezit heeft ooit voor het eerst een huis gekocht. Met dit eerste huis kopen stappen plan ga je doelgericht aan de slag en verhoog je de kans van slagen. We waarschuwen je ook voor de risico’s die op je pad kunnen verschijnen, dus zet je schrap!

 

Eerste huis kopen waar moet ik op letten?

Laten we stap voor stap het proces doorlopen, als je stappen overslaat dan zul je later in de knel komen.

Stap 1: Bepaal je budget

Voor welk bedrag kun jij een hypotheek krijgen? En heb je voldoende kapitaal om nog minimaal 6 procent bij te leggen? En ook belangrijk; wat zijn de zekerheden dat je een hypotheek of bijkomende lening terug kunt betalen? Let ook op (studie)schulden of reeds lopende leningen. Geld telt!

 

Stap 2: Ga op zoek

Kijk op Funda en andere huizensites. Je kunt ook aankloppen bij de lokale makelaar, die kennen soms pareltjes die je zelf niet kunt vinden. Een aankoopmakelaar kan overigens nog veel meer voor je betekenen, die zijn het geld doorgaans dubbel en dwars waard.

 

Stap 3: Doe mee aan bezichtigingen

Ga naar huizen kijken, loop rond en stel vragen. De verkoper is verplicht om mogelijke gebreken te noemen, je moet er wel zelf naar vragen. Kijk ook zeker naar de omgeving, deze buren kunnen straks jouw buren worden.

 

Stap 4: Bied en onderhandel

Er zijn verschillende manieren om een bod uit te brengen. Zorg dat je niet te laag zit maar ook weer niet te hoog, en let op dat je nog onder de deal uit kunt komen. Soms moet je een verlies durven nemen, laat je niet tot keuzes dwingen waar je later spijt van krijgt.

 

Stap 5: Tekenen en rekenen

Eerst is er een voorlopig koopcontract. Zorg dat hier ontbindende voorwaarden in staan. Dan vraag je een hypotheek aan, je laat een taxatie uitvoeren etc. De bal ligt nu aan jouw zijde van het veld, dan is het makkelijk als er een ervaren makelaar aan je zijde staat.

 

Eerste huis kopen tips

  1. Reken gemiddeld 6 procent aan kosten op de koopsom die buiten de hypotheek vallen.
  2. Bied nooit meer dan je daadwerkelijk kunt opbrengen.
  3. Zorg dat er ontbindende voorwaarden in het voorlopige koopcontract opgenomen worden.
  4. Een bouwkundige keuring kan extra kosten aan het licht brengen.
  5. Een ‘opknappertje’ klinkt leuk tot je er zelf in woont. Nu minder betalen kan je later opbreken.
  6. Leen liever geen geld van familie of vrienden, dit kan relaties breken.
  7. Je bent niet verplicht om jouw hypotheek af te sluiten bij dezelfde bank die je gebruikt voor je betaal- of spaarrekening.

 

Geen geld, toch een huis kopen?

Een eerste huis kopen zonder eigen geld brengt heel wat risico’s met zich mee. Heb je een goed salaris met positieve vooruitzichten? Krijg je een flinke gift van je ouders om een sterk begin te maken in je wooncarrière? Dan is het een optie, al zitten banken niet te wachten op kopers met vele goede bedoelingen maar een lege spaarpot. Je hoeft niet direct rijk te zijn om woningeigenaar te worden, maar zeker in deze gespannen woningmarkt zal een eerste huis kopen zonder eigen geld vooral een luchtkasteel zijn. Laat je niet uit het veld slaan, maar blijf wel met beide benen op de grond staan.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag