Hoewel de naam Hypotrust Hypotheken niet bij iedereen direct een belletje doet rinkelen bestaat deze hypotheekverstrekker al sinds 1993. Het is geen bank en ook geen adviseur, wat zijn ze wel? En wat vinden klanten van de service die deze organisatie biedt? Alles wat je moet weten over Hypotrust Hypotheken lees je op deze pagina.

Wie zit er achter Hypotrust Hypotheken?

Hypotrust Hypotheken werd opgericht in 1993. Het is een geldverstrekker die niet direct gekoppeld is aan een bank, ze werken samen met meerdere nationale en internationale banken en verzekeraars om leningen voor hypothecaire leningen te verstrekken. De investeerders zorgen voor het geld terwijl Hypotrust de producten invulling geeft. Er zijn meer soorten leningen voor doelgroepen als starters of doorstromers.

Hypotrust hypotheken

Hypotrust Hypotheken betrouwbaar?

Na 30 jaar mogen we stellen dat Hypotrust Hypotheken een blijvertje is. Net zoals andere hypotheekverstrekkers op de Nederlandse markt moeten ze voldoen aan dezelfde regels die ook voor de bekende banken van toepassing zijn. De klantervaringen zijn niet onverdeeld positief, zowel op Google als op Independer zijn een aantal kritische noten te vinden. Die hebben voornamelijk betrekking op de hypotheekaanvraag en de snelheid van handelen. Daarbij kan niet direct worden vastgesteld of de vertragin bij de geldverstrekker of bij de aanvrager ligt, of een combinatie van beiden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Hypotrust Hypotheken?

Er zijn vier hypotheken die je bij Hypotrust kunt afsluiten:

  1. Vrij Leven Hypotheek
  2. Woon Bewust Hypotheek
  3. Comfort Hypotheek
  4. Elan Plus Hypotheek

Per overeenkomst zullen er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn. Het is in principe mogelijk om tot 100 procent van de woningwaarde te lenen maar dit geldt niet voor ieder product. Als je wilt weten wat jouw huis waard is dan hoef je niet direct een duur taxatierapport aan te vragen. Je kunt ook een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar bij jou in de buurt. Via de Hypotrust website kun je direct een berekening uitvoeren op basis van een aantal persoonlijke gegevens. Dan weet je ongeveer wat je kunt lenen. Je hoeft hiervoor niet in te loggen of een mailadres in te geven. Op de website vind je een aantal korte video’s met uitleg over de mogelijkheden.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Hypotrust Hypotheken?

Hypotrust Hypotheken werkt altijd via een hypotheekadviseur. De reden hiervoor is dat ze het belangrijk vinden dat je maatwerk advies krijgt voordat je een aanvraag indient. De communicatie met de adviseur kost wel tijd. In een overzicht van hypotheekverstrekkers ligt Hypotrust in de middenmoot wat betreft snelheid. Er zijn concurrenten die binnen 1 werkdag alles regelen, andere bedrijven doen er 2 weken over. Hypotrust Hypotheken komt gemiddeld uit op ongeveer 6 dagen.

Hypotrust hypotheek afsluiten

Op hypotrust.nl kun je informatie vinden over alle hypotheekvormen met details over de invulling van ieder product. Omdat er per product andere geldverstrekkers achter de schermen voor de lening zorgen wijken de voorwaarden af. Het is dus van belang om alle opties te vergelijken en zo voor de meest interessante lening te kiezen. De hypotheekadviseur zal je hierbij helpen. Die verschillen kunnen voor de hypotheeknemer wat verwarrend overkomen, het betekent wel dat je altijd een maatwerk hypotheek kunt afsluiten die past bij jouw profiel. Klik hier om kennis te maken met nog meer hypotheekverstrekkers.

Hypotheekvormen Hypotrust

Hypotrust biedt een scala aan hypotheekvormen aan. Deze omvatten:

  1. Annuïteitenhypotheek: Bij deze hypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bedrag, dat bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.
  2. Lineaire Hypotheek: Hierbij betaalt u elke maand een vast bedrag aan aflossing en daarnaast de rente over de restschuld.
  3. Aflossingsvrije Hypotheek: Bij deze hypotheek betaalt u alleen rente en lost u de hypotheek pas aan het einde van de looptijd af.
  4. Levenhypotheek: Deze hypotheek is gekoppeld aan een levensverzekering die uitkeert aan het einde van de looptijd of bij overlijden.
  5. Spaarhypotheek: Bij deze hypotheek spaart u via een verzekering het bedrag bij elkaar om aan het einde van de looptijd de hypotheek af te lossen.
  6. Overbruggingshypotheek: Deze tijdelijke hypotheek gebruikt u om de periode te overbruggen tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van uw oude woning.

Soorten hypotheken

Hypotrust heeft 11 unieke hypotheekproducten in haar assortiment. Deze zijn onder andere Hypotrust Hypotheek, Hypotrust Profijt Hypotheek, Hypotrust BijBouwe Hypotheek, Hypotrust Comfort Hypotheek, Hypotrust Elan Hypotheek en vele anderen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Kenmerken Hypotrust Hypotheek

De hypotheekproducten van Hypotrust hebben specifieke kenmerken. De acceptatietermijnen van renteaanbod en offerte variëren, net als de geldigheidsduur van de offerte. Annuleringskosten kunnen van toepassing zijn, en de maximale aflossingsvrije percentage is 50% van de marktwaarde. Elk jaar mag u boetevrij 10% (of 15% bij de OK Hypotheek) van de oorspronkelijke hoofdsom aflossen. Hypotheken zijn beschikbaar vanaf €35.000,-, met een maximum variërend van €245.000,- tot €1.000.000,- afhankelijk van het hypotheekproduct.

Verdere aanvullende info

Hypotrust, opgericht in 1993, verkoopt hypotheken in Nederland zonder zelf een bank, verzekeraar of bemiddelaar te zijn. Ze onderhandelen met diverse geldverstrekkers om hypotheken met aantrekkelijke voorwaarden aan te bieden, selecterend op de laagste rente.

Hypotrust maakt deel uit van de Blauwtrust Groep, samen met Quion en De Hypotheker. Ze hebben onlangs hun activiteiten uitgebreid naar distributiemanagement, waaronder de introductie en begeleiding van de ‘BijBouwe’ hypotheek.

De producten van Hypotrust worden aangeboden via een breed netwerk van intermediairs in heel Nederland