Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huizenmarkt 2019

Je leest veel over de toenemende druk op de huizensector. Er is weinig aanbod van bestaande woningen, nieuwbouw wordt steeds lastiger door milieuwetgeving, en bedrijven kopen huizen op om hier internationale werknemers in te huisvesten. Om te weten waar de markt naartoe gaat in 2020 en verder is het verstandig om eerst de huizenmarkt in 2019 te bekijken. Wat is er gebeurd, en wat kunnen we verwachten?

Huizenmarkt 2019

Een goede indicator om de staat van de huizenmarkt in 2019 te beoordelen is het meten van het aantal bezichtigingen. Vraag en aanbod speelt een belangrijke rol in de vraagprijs én uiteindelijke koopsom van huizen. Vorig jaar steeg het aantal bezichtigingen ieder kwartaal, met een absoluut hoogtepunt in december. Over het gehele jaar genomen kwamen er gemiddeld ongeveer 15 kandidaten een woning bekijken, 1 op de 6 woningen ontving slechts 5 of minder kandidaten. Met name Flevoland bleek in trek te zijn, door het beperkte aanbod en de almaar stijgende prijzen in de Randstad wijken kopers uit naar deze provincie.

Verder naar het noorden van het land ligt het aantal bezichtigingen wat lager, ook Zeeland is minder in trek. Noord-Brabant en Limburg liggen ergens in het midden.

Het zijn met name appartementen die gewild zijn, vrijstaande woningen zijn juist niet zo populair. Wellicht kiezen kopers steeds vaker voor ‘minimal living’, of is er minder behoefte aan grote woningen omdat gezinnen kleiner zijn dan voorheen. Het kan natuurlijk ook te maken hebben met de huizenprijzen, voor veel mensen is een vrijstaande woning gewoon onbetaalbaar geworden. Omdat hypotheekverstrekkers gebonden zijn aan strenge regels kan niet iedereen een hypotheek rond krijgen. Opvallend is dat met name oudere woningen in trek zijn, nieuwbouw geniet aanzienlijk minder interesse. Dit kan ook gekoppeld zijn aan de locatie, oudere huizen en appartementen bevinden zich vaak op gewilde locaties.

Huizenmarkt 2020

De stijgende lijn in vraag en prijs zoals we dit in de huizenmarkt van 2019 hebben gezien, zet zich door in 2020. Het aantal woningen dat te koop wordt aangeboden ligt lager dan voorheen, dit betekent hogere vraagprijzen en minder ruimte voor onderhandeling. Nieuwbouw wordt geremd door wetten, regels en beschikbare ruimte. Dit voert de druk op bestaande woningen nog verder op.

Starters hebben het moeilijk

Met name starters hebben moeite om aan een huis te komen. De vraag is groot, het aanbod is beperkt. Omdat deze groep nog geen huiseigenaar is, hebben ze geen huis om te verkopen waarmee ze bij een hypotheekaanvraag vaak vastlopen. Tel daarbij op dat starters overwegend jong zijn, en zich in de beginfase van hun professionele carrière bevinden, en het daarom met een lager inkomen moeten stellen. Een appartement is dan de enige optie, wat met gezinsuitbreiding in het vooruitzicht toch weer een risico vormt.

Toch een woning kopen?

Wil je niet aan het einde van de rij staan? En ontdekken dat de pareltjes al verkocht zijn voordat ze op Funda staan? Neem dan gewoon even contact op met de makelaar in de regio waar je naar een koopwoning zoekt. Zij helpen je graag met jouw huizenjacht, en hebben mogelijk ingangen en opties die je zelf niet kunt vinden. Vraag vooraf offertes aan, zo kies je snel voor de juiste makelaar bij jou in de buurt.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag