Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huis verkopen met restschuld: hoe werkt dat?

Soms zit je in een situatie waarin er niets anders opzit dan je huis te verkopen. Als dit op een moment komt wanneer je het eigenlijk niet gepland had kun je met een restschuld komen te zitten. Dit noemen we ook wel een ‘woning onder water’. Hoe hoe werkt een huis verkopen met restschuld, en hoe kun je de schade zoveel mogelijk beperken? Dat leggen we uit op deze pagina.

Wat betekent een huis verkopen met restschuld?

Wanneer de hypotheekschuld hoger ligt dan de waarde van de woning op dit moment, dan is er sprake van onderwaarde. Mocht je nu jouw huis verkopen zul je een resterende schuld overhouden bij de hypotheekverstrekker. Dit komt voornamelijk voor bij mensen die vlak voor de kredietcrisis een woning hebben gekocht. Hoewel de markt in de meeste regio’s van Nederland weer is bijgetrokken, kan dit in jouw geval anders uitvallen. Ook was er een tijd dat je een hypotheek kon afsluiten voor een aanzienlijk hoger bedrag als de werkelijke waarde. Het gevolg van deze situaties kan een restschuld zijn op de woning wanneer je deze nu zou verkopen.

Heb je een keuze?

De meest eenvoudige optie is wachten tot jouw huis meer waard is dan de hypothecaire schuld die je hebt uitstaan. Dan is er sprake van overwaarde, en kun je dat geld gebruiken om een nieuwe woning te kopen. Helaas loopt het in het leven niet altijd zoals je gepland hebt, en moet je spijkers met koppen slaan. Gelukkig zijn er dan enkele mogelijkheden om van die restschuld af te komen, of deze in ieder geval te beperken.

Aflossen in 15 jaar

Ben je in staat om de restschuld af te lossen binnen een periode van 15 jaar? Dan is het een optie om de schuld mee te nemen in een nieuwe hypotheek bij de koop van een nieuwe woning. Hier zijn voorwaarden aan verbonden, bespreek de mogelijkheden eerst met de makelaar.

Huis verkopen voor een hoog bedrag

Je wilt het financiële gat zoveel mogelijk dichten, en indien mogelijk zelfs helemaal wegnemen. Naast een aantal objectieve kenmerken die de verkoopprijs van een huis bepalen, zijn er behoorlijk veel zaken waar je wel degelijk invloed op kunt uitoefenen. Een uitgekiende verkoopprijs bepalen aan de hand van een grondige waardebepaling bijvoorbeeld, of de woning zo aantrekkelijk mogelijk maken tijdens een bezichtiging. Uiteraard mag je niet verbloemen dat het dak lekt, of op papier een kamer toevoegen die niet bestaat, door de juiste koper bij de woning te zoeken sta je tijdens de onderhandelingen veel sterker.

Werk samen met een verkoopmakelaar

Het gevaar van een restschuld kan een flinke impact hebben op jouw leven. Je voelt je niet prettig wanneer de woning waar je in leeft zorgt voor financiële problemen. Gelukkig sta je er niet alleen voor, neem contact op met makelaars bij jou in de buurt en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden in jouw situatie. Deze professionals kennen niet alleen de markt, ze hebben vaak ook ervaring met dergelijke situaties en helpen je de meest voordelige oplossing te bepalen. Offertes aanvragen bij makelaars in jouw regio is gratis en geheel vrijblijvend, geef jezelf wat gemoedsrust en begin direct met vergelijken.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag