Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Huis onder bod wat bedoelen we hiermee?

Met al die termen omtrent huizen kopen en verkopen zou je haast denken dat makelaars ze verzinnen om huiseigenaren in verwarring te brengen. ‘Huis onder bod’ is ook weer zo’n interessante term die zonder tekst of uitleg niet zoveel lijkt te betekenen. Om jouw gesprekken met de makelaar wat soepeler te laten verlopen leggen we uit wat ‘huis onder bod’ nou eigenlijk betekent, en welke gevolgen dit heeft wanneer je een huis wilt kopen.

 

Wat betekent een ‘huis onder bod’?

Huis onder bod betekent dat er een partij is die serieus interesse heeft om de woning te kopen. Deze partij is momenteel in onderhandeling met de verkopende partij. Dit betekent dus niet dat het huis verkocht is, maar als de onderhandelingen goed verlopen gaat dit huis aan je neus voorbij. Betekent dit automatisch dat je pech hebt en verder moet zoeken naar jouw droomhuis?

 

Bezichtigen en bieden

Van interesse in een woning tot aan een akte van aankoop liggen veel tussenstations. Wanneer het op één ‘level’ misloopt dan is het ‘game over’ voor zowel de koper als de verkoper. Een huis onder bod is dus zeker geen definitieve verkoop, dit betekent dat het nog steeds mogelijk is om de woning te bezichtigen. Sterker nog, je kunt terwijl de andere geïnteresseerde partij nog in overleg is met de eigenaar zelf een bod uitbrengen. Dit is mogelijk tot de koopakte door beide partijen is ondertekend, en er voldaan is aan alle wettelijke verplichtingen.

 

Huis onder bod betekent niet altijd hetzelfde

De beschrijving hierboven is de algemene betekenis van de term, de inhoud kan met name in de details per makelaar verschillen. Er zijn bijvoorbeeld makelaars die direct bij het uitbrengen van een eerste bod ‘de deur op slot gooien’ voor nieuwe kandidaten tot dit traject beëindigd is. Het is ook mogelijk dat er eerst onderhandelingen plaatsvinden over de prijs en de bijbehorende voorwaarden, pas daarna wordt het huis onder bod geplaatst. De timing om deze status aan een woning toe te bedelen is niet alleen van belang voor de potentiële koper en de verkopende partij, het is met name ook belangrijk voor andere geïnteresseerde kopers. Het is immers niet echt prettig om te vernemen dat de woning die je op het oog hebt ‘misschien wel maar niet helemaal’ verkocht is.

 

Snel op nummer één

Wil je dat droomhuis echt niet door je vingers zien glippen? Dan kan het slim zijn om een aankoopmakelaar in de arm te nemen die namens jou een bod uitbrengt. Als de verkoper interesse heeft mag deze de onderhandelingen met de huidige partij staken en met jou verder gaan. Hier zijn juridische haken en ogen aan verbonden, daarom is het verstandig om dit via een makelaar te spelen die precies binnen de lijntjes kan kleuren, maar wel de maximale druk kan uitoefenen. Is dit netjes? Dat mag je zelf bepalen, maar uiteindelijk gaat iedereen voor goud in deze oververhitte huizenmarkt.

 

Conclusie

De kans dat een ‘huis onder bod’ wordt verkocht aan de partij die in onderhandeling is met de verkoper is groot, maar niet honderd procent. Heb je echt jouw zinnen gezet op deze woning? Bespreek dan snel de mogelijkheden met de aankoopmakelaar.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag