Bijbouwe hypotheken. Als er niet genoeg huizen zijn dan moet je bijbouwen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want een huis bouwen kost veel geld. Dan kun je een beroep doen op bijBouwe Hypotheken, een hypotheekverstrekker zonder bank. Het ontbreken van een bank om te sparen en betalen is zelfs de slogan geworden van deze moderne organisatie die voor een groot deel online werkt. Met een start in 2015 en nu al een beheer van ruim 9 miljard is bijBouwe Hypotheken snel gegroeid. Kunnen we hieruit opmaken dat we met een betrouwbare hypotheekverstrekker te maken hebben?
Wie zit er achter bijBouwe Hypotheken?
Met een start in 2015 lijkt bijBouwe niet echt een ervaren geldverstrekker, de overkoepelende organisatie Dynamic Credit bestaat echter al sinds 2003. Dit is een vermogensbeheerder en een adviseur voor pensioenfondsen, verzekeraars en banken. Daarmee ligt er zeker een solide basis onder de dienstverlening van bijBouwe Hypotheken.
Is bijBouwe Hypotheken betrouwbaar?
Als de ervaring van Dynamic Credit niet voldoende zekerheid biedt dan zal de naam BNP Paribas je twijfels wegnemen. Deze financier uit België heeft namelijk een meerderheidsbelang verworven in Dynamic Credit. Als klant merk je hier verder niets van, het betekent wel dat deze organisatie stabiliteit biedt en meer mogelijkheden heeft om geld te lenen aan kopers.
Sinds 2019 is de Dynamic Verhuurhypotheek als nieuw product geïntroduceerd wat aangeeft dat deze aanbieder blijft vernieuwen. Dit wordt ook wel een buy-to-let hypotheek genoemd waarbij je een woning koopt met als doel deze te verhuren. Dit is een vorm van investeren in vastgoed wat bij bijBouwe Hypotheken ook mogelijk is voor consumenten.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij bijBouwe Hypotheken?
De regels voor bijBouwe Hypotheken zijn niet anders dan bij andere geldverstrekkers. Als kanttekening kan worden geplaatst dat ‘speciale gevallen’ hier minder kans maken. Als je bijvoorbeeld een restschuld wil financieren, als je een huis wilt kopen met borgstelling of als je een combinatie van kopen en werken voor ogen hebt dan is bijBouwe niet geschikt voor jou. Het is daarmee niet de meest flexibele geldverstrekker op de markt.
Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij bijBouwe Hypotheken?
Op de website kun je een overzicht vinden van doorlooptijden. Dit zijn indicaties, jouw aanvraag kan langer duren. Een indicatief voorstel krijgt je binnen 1 werkdag, het eerste akkoord binnen 4 werkdagen, vervolgens 1 dag voor het finaal akkoord wat neerkomt op 6 werkdagen aan totale doorlooptijd. De verwerkingstijden op basis van ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid liggen op 8 werkdagen zonder wijzigingen, 10 dagen met omzetting en 18 dagen hoofdelijk ontslag met verhoging.
bijBouwe hypotheek afsluiten
Als je meer wilt weten over bijBouwe Hypotheken dan kun je terecht op https://www.bijbouwe.nl/home. Je zult direct merken dat deze aanbieder de focus legt op online dienstverlening. Als je dit prettig vindt werken dan kan deze hypotheekverstrekker voor jou de juiste match zijn. Als je behoefte hebt aan een meer persoonlijke aanpak dan is het mogelijk dat je na het vrijblijvend adviesgesprek tot de conclusie komt dat deze werkwijze niet voor jou is. Als aanbieder van hypotheken heeft bijBouwe in korte tijd laten zien dat huizen kopen anders en vooral ook sneller kan. Klik hier om kennis te maken met nog meer hypotheekverstrekkers in Nederland.