Bijbouwe hypotheken. Als er niet genoeg huizen zijn dan moet je bijbouwen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want een huis bouwen kost veel geld. Dan kun je een beroep doen op bijBouwe Hypotheken, een hypotheekverstrekker zonder bank.

Het ontbreken van een bank om te sparen en betalen is zelfs de slogan geworden van deze moderne organisatie die voor een groot deel online werkt. Met een start in 2015 en nu al een beheer van ruim 9 miljard is bijBouwe Hypotheken snel gegroeid. Kunnen we hieruit opmaken dat we met een betrouwbare hypotheekverstrekker te maken hebben?

Wie zit er achter bijBouwe Hypotheken?

Met een start in 2015 lijkt bijBouwe niet echt een ervaren geldverstrekker, de overkoepelende organisatie Dynamic Credit bestaat echter al sinds 2003. Dit is een vermogensbeheerder en een adviseur voor pensioenfondsen, verzekeraars en banken. Daarmee ligt er zeker een solide basis onder de dienstverlening van bijBouwe Hypotheken.

bijBouwe Hypotheken

Is bijBouwe Hypotheken betrouwbaar?

Als de ervaring van Dynamic Credit niet voldoende zekerheid biedt dan zal de naam BNP Paribas je twijfels wegnemen. Deze financier uit België heeft namelijk een meerderheidsbelang verworven in Dynamic Credit. Als klant merk je hier verder niets van, het betekent wel dat deze organisatie stabiliteit biedt en meer mogelijkheden heeft om geld te lenen aan kopers.

Sinds 2019 is de Dynamic Verhuurhypotheek als nieuw product geïntroduceerd wat aangeeft dat deze aanbieder blijft vernieuwen. Dit wordt ook wel een buy-to-let hypotheek genoemd waarbij je een woning koopt met als doel deze te verhuren. Dit is een vorm van investeren in vastgoed wat bij bijBouwe Hypotheken ook mogelijk is voor consumenten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij bijBouwe Hypotheken?

De regels voor bijBouwe Hypotheken zijn niet anders dan bij andere geldverstrekkers. Als kanttekening kan worden geplaatst dat ‘speciale gevallen’ hier minder kans maken. Als je bijvoorbeeld een restschuld wil financieren, als je een huis wilt kopen met borgstelling of als je een combinatie van kopen en werken voor ogen hebt dan is bijBouwe niet geschikt voor jou. Het is daarmee niet de meest flexibele geldverstrekker op de markt.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij bijBouwe Hypotheken?

Op de website kun je een overzicht vinden van doorlooptijden. Dit zijn indicaties, jouw aanvraag kan langer duren. Een indicatief voorstel krijgt je binnen 1 werkdag, het eerste akkoord binnen 4 werkdagen, vervolgens 1 dag voor het finaal akkoord wat neerkomt op 6 werkdagen aan totale doorlooptijd. De verwerkingstijden op basis van ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid liggen op 8 werkdagen zonder wijzigingen, 10 dagen met omzetting en 18 dagen hoofdelijk ontslag met verhoging.

bijBouwe hypotheek afsluiten

Als je meer wilt weten over bijBouwe Hypotheken dan kun je terecht op https://www.bijbouwe.nl/home. Je zult direct merken dat deze aanbieder de focus legt op online dienstverlening. Als je dit prettig vindt werken dan kan deze hypotheekverstrekker voor jou de juiste match zijn. Als je behoefte hebt aan een meer persoonlijke aanpak dan is het mogelijk dat je na het vrijblijvend adviesgesprek tot de conclusie komt dat deze werkwijze niet voor jou is. Als aanbieder van hypotheken heeft bijBouwe in korte tijd laten zien dat huizen kopen anders en vooral ook sneller kan. Klik hier om kennis te maken met nog meer hypotheekverstrekkers in Nederland.

Hypotheekvormen bijBouwe

bijBouwe biedt een aantal verschillende hypotheekvormen aan die je kunt kiezen op basis van jouw persoonlijke financiële situatie en voorkeuren. De volgende hypotheekvormen worden op dit moment aangeboden:

 1. Annuïteitenhypotheek: Bij deze hypotheekvorm betaal je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand dat bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. Het maandelijkse bedrag blijft gelijk, maar het aandeel rente en aflossing verandert over de tijd.
 2. Aflossingsvrije Hypotheek: Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je gedurende de looptijd alleen rente en los je niets af op de lening. Aan het einde van de looptijd moet je het geleende bedrag in één keer terugbetalen.
 3. Overbruggingshypotheek: Een overbruggingshypotheek wordt gebruikt wanneer je een nieuwe woning wilt kopen voordat je huidige woning is verkocht. Het overbruggingskrediet overbrugt de periode tussen de aankoop van de nieuwe woning en de verkoop van de oude woning.

Soorten hypotheek

bijBouwe biedt op dit moment één specifieke hypotheeksoort aan, namelijk:

bijBouwe Hypotheek: De bijBouwe Hypotheek is een flexibele hypotheek die wordt aangeboden tegen gunstige voorwaarden. Deze hypotheek kan worden aangepast aan jouw persoonlijke behoeften en financiële situatie. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende hypotheekvormen, waaronder de annuïteitenhypotheek, aflossingsvrije hypotheek en overbruggingshypotheek.

Kenmerken bijBouwe Hypotheek

Bij het afsluiten van een bijBouwe Hypotheek zijn er bepaalde kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van de bijBouwe Hypotheek:

 • Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je ontvangt, is drie weken geldig. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.
 • Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, krijg je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is twee weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar bijBouwe.
 • Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze vier maanden geldig. Je hebt de mogelijkheid om de geldigheidsduur met nog eens twee maanden te verlengen.
 • Annuleringskosten: Als je na verlenging van de offerte besluit om de hypotheek toch niet af te sluiten, brengt bijBouwe annuleringskosten in rekening. Deze annuleringskosten bedragen 1% van de hoofdsom. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden als je overweegt de hypotheek te annuleren na het verlengen van de offerte.
 • annuleringskosten bedragen 1% van de hoofdsom. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden als je overweegt de hypotheek te annuleren na het verlengen van de offerte.
 • Maximaal aflossingsvrij: Met de bijBouwe Hypotheek kun je maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij lenen. Dit betekent dat je gedurende de looptijd van de hypotheek alleen rente betaalt over dit deel van de lening, zonder af te lossen.
 • Boetevrij aflossen: Bij de bijBouwe Hypotheek heb je de mogelijkheid om jaarlijks tot 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om extra af te lossen op je hypotheek zonder extra kosten.
 • Minimum bedrag hypotheek: Voor het afsluiten van een bijBouwe Hypotheek geldt een minimum bedrag van € 70.000,-. Dit betekent dat je hypotheekaanvraag ten minste dit bedrag moet zijn om in aanmerking te komen.
 • Maximum bedrag hypotheek: bijBouwe biedt de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten tot maximaal € 1.000.000,-. Dit geeft je de flexibiliteit om een hypotheekbedrag te kiezen dat past bij jouw financiële situatie en de waarde van de woning.

bijBouwe Informatie

bijBouwe is een nieuwe speler op de hypotheekmarkt en maakt deel uit van Dynamic Credit, een ervaren vermogensbeheerder die al 13 jaar actief is. Dynamic Credit heeft veel kennis en ervaring op het gebied van hypotheken door het beheren van het mandaat van beleggers voor verschillende labels van Hypotrust.

Na jarenlang werken aan een volledig geautomatiseerd platform, is bijBouwe in december gelanceerd als de eigen hypotheekverstrekker van Dynamic Credit. bijBouwe streeft ernaar om binnen korte tijd een marktaandeel van 3% te verwerven.

Het geld voor de hypotheken die door bijBouwe worden verstrekt, komt van institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. Dit zorgt voor een solide financiële basis voor de hypotheekverstrekking.

bijBouwe hypotheken kunnen zowel online als via een groot netwerk van intermediairs worden afgesloten. Dit biedt flexibiliteit en gemak bij het aanvragen en regelen van je hypotheek.

bijBouwe is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID). Dit betekent dat je bij eventuele klachten terecht kunt bij het KIFID voor een onafhankelijke afhandeling van geschillen.

AFM-registratienummer bijBouwe: 12043450 KIFID-registratienummer bijBouwe: 300.016157