Wil jij graag jouw huis verkopen en ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar in Amsterdam die je hierbij kan assisteren? Ons woningplatform brengt al jaren verkopers en makelaars bij elkaar. Via ons platform kun je gemakkelijk en snel makelaars vergelijken in de omgeving van Amsterdam.

Vul hieronder je postcode en huisnummer in en ontvang gratis en vrijblijvend een waardebepaling van jouw woning. In deze waardebepaling zie je een concrete onderbouwing van de woningwaarde en ontvang je een advies met welke prijs je het beste de woningmarkt op kunt gaan.

Wat doet een makelaar allemaal voor jou?

Het kiezen voor een goede of de beste makelaar kan een enorm verschil maken bij het verkopen van een woning. Een ervaren makelaar kent de lokale markt op zijn duimpje, wat essentieel is bij het bepalen van de juiste prijs van een woning. Bovendien kan een makelaar je tijdrovend werk uit handen nemen. Hieronder een aantal zaken die een makelaar allemaal voor jou doet.

 • Het inmeten van de woning.
 • Het maken van foto’s (en soms ook een video) van de woning.
 • Het schrijven van een pakkende verkooptekst voor de plaatsing op huizenwebsites, zoals Funda.
 • Deelt jouw woning met zijn/haar netwerk.
 • Plaatst jouw huis op (mogelijk) andere relevante huizensites.
 • Plant en begeleidt de bezichtigingen. Het is niet gebruikelijk dat jij als verkoper thuis bent op het moment van de bezichtigingen.
 • Informeert geïnteresseerde kijkers over het biedingsproces.
 • Beantwoordt vragen van kijkers en potentiële kopers.
 • De koopovereenkomst opmaken.
 • De benodigde stukken versturen naar alle betrokken partijen (kopers, makelaar, notaris).
 • Aanwezig zijn tijdens de overdracht bij de notaris.

Ten slotte kan een makelaar ook waardevol advies geven over het verbeteren van je huis voor de verkoop, wat uiteindelijk kan resulteren in een hogere verkoopprijs. Kortom, het inschakelen van een goede, de beste makelaar kan zorgen voor een soepeler, sneller en mogelijk winstgevender verkoopproces.

Beste Makelaar Amsterdam

Top 10 beste makelaars van Amsterdam

Bekijk hieronder een overzicht, lijst van de 10 beste makelaars van Amsterdam.

 1. Hoekstra en van Eck
 2. KIJCK. makelaars
 3. Smit & Heinen Makelaars
 4. Hallie & Van Klooster Makelaardij
 5. MAKELAAR BERT
 6. Van de Steege Makelaarsgroep
 7. Openkoop Makelaardij
 8. Yourhome Makelaars
 9. Makelaardij Van der Linden
 10. Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V.

Aankoopmakelaar Amsterdam

Zoek je een koopwoning in Rotterdam? Gezien de huidige woningmarkt is het cruciaal om goed voorbereid te zijn om het huis van je dromen te kunnen kopen. Een bekwame lokale aankoopmakelaar uit Amsterdam kan daarbij zeer nuttig zijn. Ons platform helpt je niet alleen bij het vinden van verkoopmakelaars, maar ook bij het snel en gemakkelijk vinden van de beste aankoopmakelaars!

De expertise, ervaring en netwerk van een makelaar verhogen meestal je kans op een succesvolle aankoop. Zo ben je bijvoorbeeld eerder op de hoogte van nieuw woningaanbod. Voordat huizen op funda worden gepubliceerd, is er enkele dagen verwerkingstijd nodig. Gedurende deze periode is de woning al wel bekend bij je makelaar. Dit geeft je meer tijd en mogelijkheden om bezichtigingen te regelen.

Verkoopmakelaar Amsterdam

Ben je van plan je huis in Rotterdam te verkopen? Op de dynamische woningmarkt van vandaag is het essentieel om goed voorbereid te zijn om je woning tegen de best mogelijke prijs te verkopen. Een deskundige verkoopmakelaar ui Amsterdam is in dit proces onmisbaar. Op ons platform kun je – naast aankoopmakelaars – ook gemakkelijk en snel de beste verkoopmakelaars vinden!

De vakkennis, ervaring en relaties van een makelaar vergroten over het algemeen je kans op een succesvolle verkoop. Bijvoorbeeld, je woning wordt sneller en bij een groter publiek bekend door het netwerk van je makelaar. Voordat woningen op Funda worden gepubliceerd, is er enkele dagen verwerkingstijd nodig. Gedurende deze periode kan je makelaar al actief de woning promoten, waardoor je een grotere kans hebt om snel kijkers en potentiële kopers te trekken.

Taxateur Amsterdam

Ben je op zoek naar een nwwi taxatie van je woning in Amsterdam? Gezien de complexe woningmarkt van vandaag, is het essentieel om te beschikken over een correcte woningwaarde, hetzij voor verkoop, hetzij voor de aankoop of voor het aanvragen van een hypotheek. Een professionele taxateur is in dit proces van onschatbare waarde. Via ons platform kun je eenvoudig en snel de best erkende taxateurs in Amsterdam vinden!

De vakkundigheid, ervaring en grondige kennis van de lokale markt van een taxateur vergroten doorgaans je kans op een accurate en eerlijke taxatie. Bijvoorbeeld, je woning wordt grondig geëvalueerd rekening houdend met alle huidige marktcondities en -trends.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

NVM, VBO en Vastgoedpro Makelaars in Amsterdam

Makelaars die op ons platform staan zijn aangesloten bij de NVM, VBO, VastgoedPro of opereren zelfstandig. Met ongeveer 4400 leden is de NVM de grootste makelaarsvereniging in Nederland, gevolgd door de VBO met circa 1100 leden. VastgoedPro is een beroepsvereniging met ongeveer 800 leden.

NVM-makelaars moeten voldoen aan strikte opleidingscriteria en ethische gedragsregels. De vereniging stelt hoge verwachtingen aan haar leden, en makelaars kunnen alleen lid worden na het succesvol behalen van een specifiek makelaarsdiploma (afgegeven door examenbureau SVMNIVO). Hierdoor kan het opzetten van een NVM-kantoor meer inspanning vergen dan bij de VBO en VastgoedPro, wat kan leiden tot hogere tarieven voor een NVM-makelaar ten opzichte van een niet-NVM-makelaar.

VastgoedPro daarentegen richt zich uitsluitend op de ondersteuning van haar leden, zonder politieke lobby of externe interventie.

Kosten Makelaars Amsterdam

Wat je aan een makelaar in Amsterdam betaalt, varieert op basis van prijscategorie, woningtype en aansluiting bij een brancheorganisatie (NVM of niet). De betaling aan de makelaar omvat voornamelijk de courtage: een percentage van de verkoopprijs van de woning. De notariskosten worden meestal door de koper gedragen.

In Amsterdam hanteren makelaars gemiddeld een tarief van 1.05% van de verkoopopbrengst.

Tarieven per prijscategorie Onder de € 300.000 1.4% Tussen € 300.000 en € 600.000 1.1% Boven de € 600.000 0.9% Dit komt gemiddeld uit op een totaalbedrag van € 4.579, inclusief BTW en initiële kosten.

Makelaars Amsterdam Vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Amsterdam kan zeer waardevol zijn bij het kopen of verkopen van een woning. Deze stad heeft een dynamische en complexe huizenmarkt, waarbij elke beslissing grote gevolgen kan hebben. Om die reden kan het kiezen van de juiste makelaar het verschil maken tussen een naadloos proces en een stressvolle ervaring.

Eén van de belangrijkste redenen om makelaars te vergelijken is het potentieel om aanzienlijk geld te besparen. De tarieven van makelaars variëren namelijk sterk. Sommige makelaars rekenen een vast bedrag, terwijl anderen werken op basis van een percentage van de verkoopprijs.

Door prijzen van verschillende makelaars te vergelijken, kun je de makelaar vinden die de beste waarde biedt voor jouw specifieke situatie.

Daarnaast kunnen makelaars zich onderscheiden op basis van hun service, expertise, netwerk en ervaring. Sommige makelaars zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten vastgoed of wijken, terwijl anderen een uitgebreid netwerk van potentiële kopers hebben. Het vergelijken van makelaars stelt je in staat om de makelaar te vinden die het best past bij jouw specifieke behoeften.

Tot slot, door het vergelijken van makelaars, krijg je een beter inzicht in de markt. Je leert meer over wat gebruikelijk is in termen van prijzen, services en processen. Dit kan je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaring hebt bij het kopen of verkopen van je huis in Amsterdam.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|